• Home
  • Nieuws
  • Project begaafdheid Koers VO: update 

Project begaafdheid Koers VO: update 

  • Posted on 15 december 2022


Peergroepen voor (hoog)begaafde jongeren
Begin december was de tweede netwerkbijeenkomst met de scholen die werken aan een peergroep voor hun (hoog)begaafde leerlingen. We waren deze keer te gast bij het Erasmiaans Gymnasium en konden daar het ‘hb-lokaal’ bewonderen: een ruimte die aanvoelt als huiskamer waar leerlingen op een ontspannen manier bijeenkomen. Nog leuker was dat we ook vragen konden stellen aan een paar leerlingen uit de peergroep. Zij blijken het samenkomen heel waardevol te vinden, opmerkingen als “hier kom ik even tot rust” en “ik heb nu vrienden gemaakt” illustreerden dit.


Anita Elst van het Heer Bokel College vertelde vervolgens over hoe haar school in september is gestart met een peergroep en wat dit voor de leerlingen betekent. Aan de hand van de praktijkervaringen spraken we over vragen als: hoe informeer ik mijn collega’s, wat te doen als er geen ruimte is in de school en hoe bepaal ik welke leerlingen meedoen?


Het was goed om te merken dat er beetje bij beetje beweging op de scholen ontstaat én dat we in het netwerk met elkaar mee kunnen denken. Kortom, een inspirerende bijeenkomst en op naar de volgende stap in 2023.


Save the date: Conferentie Gaaf! – 13 april 2023
Op donderdag 13 april 2023 organiseren PPO Rotterdam en Koers VO de Conferentie Gaaf! Een moment om inzichten en ervaringen rondom (hoog)begaafdheid te delen. Dolores Leeuwin neemt als dagvoorzitter de deelnemers mee langs theorie en praktijk. Professor Del Siegle is aanwezig om zijn kennis over onder meer onderpresteren met ons te delen. Ook staan we stil bij wat de oriëntatie op het Schoolwide Enrichment Model (SEM) heeft opgeleverd. In januari volgt meer informatie over workshops en kennissessies en hoe je je kan aanmelden. Voor nu geldt: noteer 13 april alvast in je agenda.


Meer informatie?
Wil je meer weten over het project begaafdheid en de activiteiten? Neem dan contact op met Marijke Terwisscha van Scheltinga, [email protected].