Wie helpt nog meer


Auris


Auris geeft begeleiding in het vo aan leerlingen die doof of slechthorend zijn of een taalontwikkelingsstoornis hebben. De begeleiding is voor de leerling en de leraar. Voor deze ambulante dienstverlening start is er vaak eerst een Consultatie en Advies geweest vanuit Auris.


Bekijk meer informatie op de website van Auris.

Visio


Visio geeft begeleiding in het vo aan leerlingen met een visuele beperking. Er zijn verschillende vormen van deskundige ambulante onderwijskundige begeleiding. 


Bekijk meer informatie op de website van Viso.

ECZO


Voor specialistische expertise voor zieke leerlingen kunt u terecht bij: Expertisecentrum Ziek en Onderwijs Rotterdam (ECZO) Expertisecentrum Ziek en Onderwijs Rotterdam heeft de kennis en ervaring in huis, die nodig zijn voor een goede begeleiding van een zieke leerling. Scholen in Rotterdam en wijde omgeving kunnen hier ondersteuning vragen, wanneer ze te maken krijgen met een zieke leerling. Ook zieke leerlingen zelf en hun ouders kunnen met vragen en problemen bij Expertisecentrum Ziek en Onderwijs Rotterdam terecht.


Bekijk de website van ECZO.


LWOE


Landelijk werkverband onderwijs en epilepsie (LWOE) De onderwijskundig begeleiders van het Landelijk Werkverband Onderwijs en Epilepsie (LWOE) adviseren en begeleiden kinderen en jongeren met epilepsie in heel Nederland. Samen met de betrokken leerkracht(en), intern begeleiders, schoolleiders, medische professionals en de ouders van deze leerlingen wordt een doelgerichte aanpak opgesteld.


Bekijk de website van LWOE.