• Home
  • Nieuws
  • Juridisch kader Aanmelding, toelating en zorgplicht

Juridisch kader Aanmelding, toelating en zorgplicht

  • Posted on 22 maart 2024

Op 4 oktober 2023 hebben de samenwerkingsverbanden Koers VO en PPO Rotterdam een webinar verzorgd over de juridische aspecten van aanmelding, toelating en zorgplicht. In onze nieuwsbrief van oktober 2023 hebben we hierover een bericht geplaatst met de mogelijkheid om deze webinar terug te kijken via een terugkijklink.


In samenwerking met advocaat Siep van der Galiën van Hendrickx advocaten, is de basis van de wet besproken en toegelicht. De inhoud van de webinar is verwerkt in een naslagwerk dat te vinden is op onze website: Juridisch kader Aanmelding, toelating en zorgplicht


Voor sbo-, so- en vso-scholen is op 5 maart jl. een aanvullende, verdiepende sessie geweest over de wet- en regelgeving rondom aanmeldingen en zorgplicht. Onderwijsjurist Siep van der Galiën heeft de wettelijke kaders geschetst die horen bij vraagstukken die zijn ingediend door de scholen. Met de aanvullende kennis over de wettelijke kaders, wordt gezocht naar een vorm om op beleidsniveau het gesprek te voeren tussen samenwerkingsverband en schoolbesturen met oog op de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor alle leerlingen. Bekijk de presentatie van de verdiepende sessie.


Meer informatie?
Voor vragen kun je contact opnemen met Helen Heemskerk, [email protected].