PO-VO Conferentie


Save the date


Op woensdag 16 oktober 2024 vindt de derde editie van de PO-VO Conferentie plaats.
Voor de derde keer op rij organiseren we een inspirerende en prikkelende conferentie waarin we samenwerken aan het verbeteren van inclusie en kansengelijkheid bij de PO-VO overstap in de regio Rotterdam.


Wat? PO-VO Conferentie

Wanneer? Woensdag 16 oktober 2024, 15:30 - 20:00 uur

Waar? STC, Anthony Fokkerweg 4, Rotterdam


Werk jij in de regio Rotterdam en ben je betrokken bij de overgang van po naar vo? Dan is deze conferentie voor jou! Dit jaar focussen we op inclusie en kansengelijkheid bij de overstap, waarover sprekers Ester Gould en Sarah Sylbing, makers van de serie Klassen (2020), hun inzichten delen. Middels nieuwe, uiteenlopende workshops gaan we met elkaar het gesprek aan over o.a. bewuste en onbewuste vooroordelen die het schooladvies kunnen beïnvloeden en het organiseren van een warme overdracht en passend onderwijs. Zo hebben we o.a. een workshop over hoogbegaafde leerlingen en de overstap, de verschillende leerwegen in het vmbo en over de STC Flexklas waarin vso leerlingen de kans wordt geboden in te stromen in het reguliere vmbo.


Geïnteresseerd? Houd woensdag 16 oktober 15:30 - 20:00 vrij en noteer hem in je agenda. Het officiële aanmeldingsformulier volgt na de zomer.

Over deze conferentie


De overgang van PO naar VO: samen maken we het verschil


De overgang van het primair onderwijs naar het voortgezet onderwijs is een belangrijk en spannend moment in het leven van een kind en diens ouders. Als professionals willen we er alles aan doen om deze overstap soepel en succesvol te laten verlopen.


In de regio van Koers VO zetten we sterk in op het faciliteren van een goede overgang tussen PO en VO, o.a. door gebruik te maken van de OverstapRoute, veel aandacht te besteden aan de warme overdracht, en nauwe samenwerking tussen het PO en VO te stimuleren.


Om het belang van een soepele overgang te benadrukken, en hierover met elkaar in gesprek te gaan, organiseren we de PO-VO Conferentie.

Voor wie?


Deze conferentie is bedoeld voor alle onderwijsprofessionals die betrokken zijn bij de overstap van PO naar VO in de regio van Koers VO (Rotterdam en omgeving).


Door wie?


De conferentie is een gezamenlijk initiatief van de gezamenlijke schoolbesturen van Rotterdam (FOKOR), gemeente Rotterdam en samenwerkingsverband Koers VO. De uitvoering van de organisatie is in handen van Goed geschud.


Vragen?


Neem contact op met Gerrit Elings (FOKOR) of Renée Grond (Goed geschud).