PO-VO Conferentie


Programma


Op woensdag 16 oktober 2024 vindt de derde editie van de PO-VO Conferentie plaats.
Tijdens deze inspirerende en prikkelende namiddag werken we samen aan het verbeteren van de PO-VO overgang in de regio Rotterdam. Dat doen we tijdens een plenair programma, maar ook tijdens de uiteenlopende workshops. Tussendoor is er tijd om elkaar beter te leren kennen onder het genot van een verzorgde maaltijd.


Na afloop van de conferentie worden de presentaties van de workshops op deze website vermeld.

Over deze conferentie


De overgang van PO naar VO: samen maken we het verschil


De overgang van het primair onderwijs naar het voortgezet onderwijs is een belangrijk en spannend moment in het leven van een kind en diens ouders. Als professionals willen we er alles aan doen om deze overstap soepel en succesvol te laten verlopen.


In de regio van Koers VO zetten we sterk in op het faciliteren van een goede overgang tussen PO en VO, o.a. door gebruik te maken van de OverstapRoute, veel aandacht te besteden aan de warme overdracht, en nauwe samenwerking tussen het PO en VO te stimuleren.


Om het belang van een soepele overgang te benadrukken, en hierover met elkaar in gesprek te gaan, organiseren we de PO-VO Conferentie.

Voor wie?


Deze conferentie is bedoeld voor alle onderwijsprofessionals die betrokken zijn bij de overstap van PO naar VO in de regio van Koers VO (Rotterdam en omgeving).


Door wie?


De conferentie is een gezamenlijk initiatief van de gezamenlijke schoolbesturen van Rotterdam (FOKOR), gemeente Rotterdam en samenwerkingsverband Koers VO. De uitvoering van de organisatie is in handen van Goed geschud.


Vragen?


Neem contact op met Gerrit Elings (FOKOR).