De OverstapRoute

In de OverstapRoute leest u hoe uw kind overstapt naar een middelbare school.  

De scholen in Rotterdam en omgeving hebben onderling afspraken gemaakt om de overstap zo goed en eerlijk mogelijk te laten verlopen. In De OverstapRoute leest u welke stappen de basisschool, de middelbare school en ouders moeten zetten. In de speciaal daarvoor gemaakte OverstapRouteKaart ziet u in één oogopslag de stappen van het hele schooljaar bij elkaar.  

We wensen iedereen veel plezier en succes bij het kiezen van een nieuwe school! 

Beschikbare brugklasplekken reguliere vo-scholen

Nuttige documentatie

De OverstapRoute

Downloads

Tekst

*Filmpje De OverstapRoute – uitleg voor ouders

Actueel

98% leerlingen regio Rotterdam op middelbare school van eerste voorkeur

Update: de meeste uitgelote leerlingen hebben een andere school gevonden

Elk jaar stappen zo’n 10.000 leerlingen uit de regio over van de basisschool naar de middelbare school. Dit jaar kan 98% van alle aangemelde leerlingen terecht op hun school van eerste voorkeur.
Voor zes middelbare scholen moest geloot worden. Hier zijn meer leerlingen aangemeld dan het aantal beschikbare plekken in de brugklassen. Op 24 maart is onder het toeziend oog van een notaris geloot voor brugklassen van Vakcollege Hillegersberg, Wolfert College, Rudolf Steiner College, Montessori Lyceum Rotterdam, Melanchthon Bergschenhoek en Melanchthon Kralingen.

De lotingsuitslag stond uiterlijk 25 maart op de websites van deze scholen en wordt door de school naar ouders verstuurd.

Update:
– Van de uitgelote leerlingen kon 72% meteen terecht op de tweede school van voorkeur. Bij de overige 28% bleek dat de tweede school van voorkeur zelf had moeten loten of na de aanmeldperiode al vol zat.
– Op 1 april zien we dat 18 van de 225 uitgelote leerlingen nog geen plek op een andere school hebben. Deze leerlingen gaan zich met hun ouders verder oriënteren. We wensen hen daar veel succes bij. Op deze website staat een overzicht van scholen die nog plek hebben. De basisscholen zijn hier ook van op de hoogte.

Ervaringen

De tevredenheid van ouders in het vorige schooljaar is gepeild met een korte vragenlijst. De ervaringen hebben we gebruikt bij De OverstapRoute voor dit schooljaar.