De OverstapRoute

In de OverstapRoute leest u hoe kinderen in schooljaar 2019-2020 overstappen naar een middelbare school.  Ga hiervoor naar: www.deoverstaproute.nl.

Het kiezen van een middelbare school is elk jaar weer een groot avontuur voor leerlingen, hun ouders en anderen die hierbij betrokken zijn. We werken er met z’n allen hard aan om deze overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hierbij willen we maar één ding: dat elk kind een middelbare school vindt, die het beste bij hem past en waar hij zich goed kan ontwikkelen. 

Rotterdamse scholen hebben de afgelopen jaren onderling afspraken gemaakt om de overstap zo goed en eerlijk mogelijk te laten verlopen. Veel scholen uit de omgeving van Rotterdam doen nu ook mee. In De OverstapRoute kunt u lezen wat er van de basisschool, de middelbare school en van ouders wordt verwacht. In de speciaal daarvoor gemaakte OverstapRouteKaarten ziet u in  één oogopslag de stappen die nodig zijn om een kind aan te melden, www.deoverstaproute.nl. 

Koers VO vertrouwt erop dat met De OverstapRoute ieder kind een goede start kan maken op een middelbare school die bij hem past. Iedereen veel plezier en succes gewenst bij het kiezen van een nieuwe school!