Van groep 8 naar het vo

In de OverstapRoute leest u hoe uw kind overstapt naar een middelbare school.  

De scholen in Rotterdam en omgeving hebben onderling afspraken gemaakt om de overstap zo goed en eerlijk mogelijk te laten verlopen. In De OverstapRoute leest u welke stappen de basisschool, de middelbare school en ouders moeten zetten. In de speciaal daarvoor gemaakte OverstapRouteKaart ziet u in één oogopslag de stappen van het hele schooljaar bij elkaar.  

We wensen iedereen veel plezier en succes bij het kiezen van een nieuwe school! 

Beschikbare brugklasplekken reguliere vo-scholen

Tekst

In onderstaand overzicht staat welke scholen nog plekken in klas 1 beschikbaar hebben. Dit is gebaseerd op de informatie die de vo-scholen geregistreerd hebben in Onderwijs Transparant. Koers VO is niet verantwoordelijk voor de gegevens. Het is altijd aan te raden om navraag te doen bij de betreffende vo-school voor de actuele stand van zaken.

Nuttige documentatie

De OverstapRoute

Tekst

N.B. De documenten en materialen van De OverstapRoute 2021-2022 plaatsen we in september, na de zomervakantie. We sturen naar alle po- en vo-scholen ook een pakket met het OverstapRoute boekje, de poster met de OverstapRouteKaart en de ansichtkaarten voor leerlingen en ouders met de OverstapRoute.

Downloads

Tekst

*Filmpje De OverstapRoute – uitleg voor ouders

Ervaringen

De tevredenheid van ouders in het vorige schooljaar is gepeild met een korte vragenlijst. De ervaringen hebben we gebruikt bij De OverstapRoute voor dit schooljaar.