De aanpak voor de verantwoording ondersteuningsmiddelen komt in grote lijnen overeen met die van vorige schooljaren.
Hoe ziet de verantwoording 2024-2025 eruit?
De verantwoording bestaat uit twee onderdelen:
- Aanleveren van de verantwoordingsbijdrage van de eigen schoollocatie via het verantwoordingsplatform voor 11 juli. Dit jaar met een vraag als extra houvast, zie hieronder.
- Bespreken van het proces met collega-directeuren tijdens de verantwoordingbijeenkomst op dinsdag 30 september in Hal4 aan de Maas.
Nieuw: een vraag als extra houvast
Elke school reflecteert op de ondersteuning en de inzet van de middelen. Ieder doet dat op z’n eigen manier en daardoor zijn de bijdragen natuurlijk heel verschillend. Een terugkerende bevinding van deelnemers aan de verantwoordingslunch is dat de verantwoordingsbijdragen vaak iets weergeven over de aanwezige ondersteuning (het ‘wat’), maar minder over het ‘waarom’ achter deze keuzes. We willen daarom verkennen of het werkt om iets aan te passen in de aanpak. Dit keer door iedereen onderstaande vraag mee te geven als onderdeel van de verantwoording. Welke concrete ervaring/situatie op school heeft jullie getriggerd en maakt dat je volgend schooljaar een andere keuze maakt in de inzet van ondersteuningsmiddelen
(of heeft juist bevestigd dat de huidige inzet voldoet en je deze voortzet).
Verwerk deze ervaring in je gekozen vorm van verantwoordingsbijdrage, waarin bovenstaande vraag verwerkt is.
Uploaden bijdrage
Begin juni ontvangen de scholen een link om de eigen bijdrage te uploaden op het verantwoordingsplatform. Scholen kunnen ter inspiratie alvast op dit platform de bijdragen van eerdere jaren bekijken.
Save the date
Op 30 september aanstaande is de Koers VO bijeenkomst over verantwoording. We starten om 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur). Houd deze datum alvast vrij in je agenda.
Meer informatie?
Voor vragen kun je contact opnemen met Marijke Terwisscha van Scheltinga of Annemarie Rodenburg, [email protected].