• Home
  • Nieuws
  • Spreekuur B!TS: voor vragen over leerlingen met schoolangst- en stress 

Spreekuur B!TS: voor vragen over leerlingen met schoolangst- en stress 

  • Posted on 08 december 2023

Elke school heeft ze in huis: leerlingen die door stress- of angstklachten onregelmatig of helemaal niet meer naar school komen. Wat zeg en doe je dan beter wel of niet om deze leerlingen weer met plezier naar school (terug) te laten gaan? Dat is de expertise van vso4-locatie B!TS (Bijzonder interventieteam schoolgang) van het Passer College.  


Om deze expertise breed beschikbaar te maken voor alle vo-scholen in onze regio, is maart 2022 het telefonisch spreekuur B!TS gestart. Uit de evaluatie van schooljaar 2022-2023 blijkt dat steeds meer scholen de weg naar het spreekuur weten te vinden. Soms helaas op een te laat moment, waardoor de medewerkers van zorgteam B!TS preventief niets meer kunnen betekenen, terwijl dat bij eerder contact wel mogelijk was geweest. Aarzel daarom vooral niet om bij twijfel contact op te nemen.


Dus: ben je betrokken bij een leerling met schoolangst, schoolstress, schoolweigering en/of vermijding of heb je een algemene vraag over dit onderwerp? Bel dan tijdens de spreekuurtijden naar de telefonist van zorgteam B!TS 010-2094100, optie 4. De spreekuurtijden zijn dit schooljaar: 

  • dinsdagmorgen tussen 10.00 en 11.30 uur 
  • vrijdagmiddag tussen 12.30 en 14.00 uur 

Meer informatie?

Voor vragen kun je contact opnemen met Sonay Mizrak, [email protected] of Annemarie Rodenburg, [email protected].