Po en vo ontmoeten elkaar tijdens de week van het onderwijs

maandag 03 jul

Gluren bij de buren: volg een les bij uw collega
In de Week van het Onderwijs, 2 t/m 6 oktober, krijgen alle leerkrachten en docenten van basis- en middelbare scholen in de regio van Koers VO de gelegenheid geven om bij elkaar op bezoek te gaan. Tijdens het bezoek kunt u lessen volgen en in gesprek gaan met uw collega’s van het primair of voortgezet onderwijs. U komt meer te weten over de scholen, de werkwijze en de onderwijsniveaus, en u maakt kennis met andere collega’s van bao/sbo/so en v(s)o. Zo kunt u van elkaar leren en u ervaart wat uw (toekomstige) leerlingen meemaken in het onderwijs. Dit kan helpen bij het adviseren van een eventuele overstap. U heeft deze week een mail ontvangen van Koers VO om uw school op te geven voor deelname.

Ik doe mee: collega’s zijn welkom op mijn school
Het idee is dat scholen hun deuren op bepaalde tijden openstellen in de periode van 2 t/m 6 oktober. Hiervoor is een schema opgesteld. Bent u bereid om uw school hiervoor open te stellen tijdens het dagdeel dat in bijgaand schema vermeld is? Als er meerdere onderwijsniveaus zijn binnen uw schoollocatie, kan het zijn dat u ervoor kiest om uw school meerdere dagdelen open te stellen voor een bezoek van collega’s. Als u mee wilt doen kunt u zich hiervoor opgeven via het aanmeldformulier, graag mailen naar info@koersvo.nl.

Ik doe mee: ik ga op bezoek bij een collega
Vanaf 1 september staat een overzicht van de deelnemende scholen vermeld op de website van Koers VO, www.koersvo.nl/povo. Leerkrachten en docenten kunnen zich dan opgeven voor een bezoek door zelf met de school contact op te nemen via het e-mailadres dat bij de school vermeld staat.

Wellicht kunt u dit nog voor de zomervakantie uitzetten op uw school en collega’s enthousiast maken om hieraan mee te doen! Uiterlijk 1 september willen we het overzicht compleet hebben.

Gemeenten kunnen zich aansluiten
Samenwerkingsverbanden PPO Rotterdam en Koers VO zijn vorig jaar begonnen met dit initiatief. Dit jaar sluit gemeente Rotterdam hierbij aan en geeft een extra impuls via haar digitale media. Andere gemeenten in de regio van Koers VO worden van harte uitgenodigd om ook aan te sluiten en het onder de aandacht te brengen op de basisscholen en middelbare scholen in uw gemeente. Let’s meet and connect!

Voor meer informatie: Kees Blaauw, blaauw@koersvo.nl; 010-4842576.