Koers VO Verantwoordingsfestival 2021

vrijdag 02 jul

​Maandag​ 28 juni ​was een belangrijk moment in het traject ‘Anders verantwoorden’ dat Koers VO twee jaar geleden is gestart. Had ‘verantwoorden’ toen vaak nog de bijsmaak van ‘moeten’, inmiddels is dit gegroeid naar willen. Maandag bleek dan ook dat de meeste scholen ervaren dat het reflecteren over de inzet van ondersteuningsgeld op de zelf gekozen manier ook écht iets oplevert voor hun school. En dat het delen van je eigen bijdrage misschien een beetje spannend, maar vooral ook leuk is.

En als je iets wilt laten zien, wat is er dan leuker dan er meteen een feestje van te maken? Vandaar een (online) Verantwoordingsfestival vanuit De Fruitvis in Rotterdam. Gastheren Wim van Eijk en Thom Verheggen namen zo’n 160 deelnemers mee langs verhalen van directeuren over hun leerproces. Ook hoorden we hoe anderen naar dit proces van ‘Anders verantwoorden’ kijken. Naast de muziek van leerlingen en de gesprekken op het hoofdpodium, gingen directeuren en ondersteuningscoördinatoren met elkaar in gesprek over hun eigen bijdragen en hoe zij reflecteren op de ondersteuning in hun school.

Festival ook zien?
Er valt nog veel meer over het festival te vertellen, maar kijken is natuurlijk veel leuker. Ook nieuwsgierig naar hoe de Onderwijsinspectie en anderen kijken naar ‘Anders verantwoorden’? Rond 7 juli komt de livestream beschikbaar op https://festival.koersvo.nl/. Hier zijn ook de bijdragen van scholen te bekijken.

Meer informatie?
Voor vragen kunt u contact opnemen met Annemarie Rodenburg of Marijke Terwisscha van Scheltinga, verantwoording@koersvo.nl.