• Home
  • Nieuws
  • Koers VO-bijeenkomsten schooljaar 2023-2024 op website 

Koers VO-bijeenkomsten schooljaar 2023-2024 op website 

  • Posted on 28 juni 2023

De bijeenkomsten die Koers VO organiseert in schooljaar 2023-2024 zijn te vinden in de agenda op de website. Dit is het voorlopige overzicht, het kan zijn dat er op basis van nieuwe ontwikkelingen of actualiteiten nog bijeenkomsten worden toegevoegd. Graag vragen we speciaal je aandacht voor de volgende twee bijeenkomsten in oktober.


Save the date: Webinar Juridische aspecten passend onderwijs en zorgplicht - 3 oktober 2023

Op dinsdag 3 oktober 2023 vindt de webinar ‘Juridische aspecten passend onderwijs en zorgplicht’ plaats van 15.00 – 16.30 uur. Rondom aanmeldingen, inschrijvingen en zorgplicht zijn er vaak vragen en onduidelijkheden. Koers VO en PPO Rotterdam hebben onderwijsjuristen betrokken om mee te kijken op deze thema’s. Tijdens de webinar geeft onderwijsjurist Siep van der Galiën (Hendrickx Advocaten) uitleg over de juridische aspecten rondom aanmelding, inschrijving en zorgplicht. Dit webinar is bedoeld voor o.a. schoolleiders en bestuurders. De uitnodiging volgt na de zomervakantie.


Save the date: PO-VO Conferentie - 11 oktober 2023

Op woensdag 11 oktober 2023 vindt de PO-VO Conferentie plaats van 15.30 tot 20.00 uur. 
Deze conferentie is bedoeld voor alle onderwijsprofessionals die betrokken zijn bij de overstap van po naar vo in de regio van Koers VO. Tijdens deze inspirerende en prikkelende namiddag werken we samen aan het verbeteren van de overstap van po naar vo. Dat gebeurt tijdens een plenair programma onder leiding van dagvoorzitter Ismail Aghzanay. Tevens zijn er uiteenlopende workshops bij te wonen over o.a. de Doorstroomtoets, executieve functies en omgaan met AVG bij de leerlingbespreking. Tijdens de maaltijd is er tijd om elkaar beter te leren kennen. De uitnodiging volgt na de zomervakantie. Kijk voor meer informatie op onze website.


Ga voor een overzicht van alle Koers VO-bijeenkomsten in 2023-2024 naar de agenda op onze website.