• Home
  • Nieuws
  • Feestelijke opening OPDC Noord en Expertisecentrum Rotterdam

Feestelijke opening OPDC Noord en Expertisecentrum Rotterdam

  • Posted on 17 februari 2023
De officiële openingshandeling door Marieke Dekkers, Lorenzo Civile, Nadine de Boer en Lara Bervoets.

Het OPDC is binnen Koers VO een belangrijke bovenschoolse voorziening in het dekkend netwerk van het samenwerkingsverband. Er zijn twee locaties, één in Rotterdam-Zuid, en één op Noord. In december 2022 is het OPDC Noord verhuisd van Slaak 45 naar 1e Pijnackerstraat 64/ Zaagmolenstraat 91. De nieuwe locatie in het Oude Noorden van Rotterdam biedt ruimte aan 40 leerlingen en 34 medewerkers. Het nieuw ingerichte gebouw is licht en inspirerend ingericht, met als thema ‘bloei’. Circa 140 genodigden waren donderdag 16 februari aanwezig bij de feestelijke opening van het gebouw door Marieke Dekkers, voorzitter van het college van bestuur van Koers VO en Lorenzo Civile, voorzitter van het college van bestuur van LMC Voortgezet Onderwijs.


In 2022 kwam de locatie beschikbaar voor OPDC Noord en Expertisecentrum, zij waren in een verouderde accommodatie gevestigd aan de Slaak. Het nieuwe pand, dat dateert uit 2004 en waarin voorheen het politiebureau Zaagmolenstraat was gevestigd, is prachtig verbouwd en afgelopen november opgeleverd.


Het gebouw heeft diverse lokalen waaronder een uitgebreid kook- en technieklokaal, spreekruimtes, personeelskamer, onderzoek- en trainingsruimtes. In een ruime kantine wordt de dag met de leerlingen van het OPDC gestart met een gezamenlijk ontbijt. In de pauzes kunnen zij er ontspannen met o.a. een tafeltennistafel en poolbiljart. 

Wat een fraai gebouw voor de leerlingen die er tijdelijk verblijven en wat een fijne werkplek voor het team van onderwijsprofessionals (LMC) en zorgprofessionals (Enver) werkzaam in en voor het OPDC!


Meer informatie?
Voor vragen over het OPDC kun je contact opnemen met Flip Erisman, [email protected]