Anders verantwoorden in 2022 

dinsdag 15 feb

Een goede start van het nieuwe jaar
Bijna alle scholen van Koers VO doen nu mee aan het traject ‘Anders verantwoorden’. We zijn dit schooljaar gestart met twee online inspiratiesessies voor directeuren en ondersteuningscoördinatoren. Juist ook voor schoolleiders die eerder nog niet deelnamen.

Op 17 januari was er een ‘aanhaaksessie’ waar onder begeleiding van Thom Verheggen 28 deelnemers zijn bijgepraat over het hoe en waarom van ‘Anders verantwoorden’.
Op 14 februari verdiepten 26 deelnemers zich verder in het gedachtengoed van ‘Anders vasthouden’. Thom vertelde hier onder meer hoe ‘werken met schuifjes’ en ‘de zinvolle omweg’ kunnen bijdragen aan het verbeteren van processen in je school.

Beide sessies zijn enthousiast ontvangen door de deelnemers, zo blijkt uit de chatberichten:

  • “De bedoeling achter het op deze manier van werken is nu duidelijker, interessant om te horen hoe het op andere plekken wordt aangepakt.”
  • “Als nieuweling zinvolle informatie gehoord en ben wel enthousiast om er dit jaar mee aan de slag te gaan.”
  • “Leuke en heldere presentatie. Kan mij helemaal vinden in de nieuwe verantwoordingsKoers.”

 

Week van de reflectie
Op 11 april start de week van de reflectie. Reserveer die maandagmiddag in ieder geval in uw agenda voor een volgende stap in het traject. In deze week maakt u kennis met verschillende invalshoeken voor reflectie in uw school én hopen we elkaar eindelijk weer eens echt te ontmoeten! Houd uw mailbox in de gaten voor de uitnodiging.

Meer informatie?
Voor vragen kunt u contact opnemen met Annemarie Rodenburg of Marijke Terwisscha van Scheltinga, verantwoording@koersvo.nl.