Anders verantwoorden: hoe verder?

  • Posted on 15 december 2022

Na de verantwoordingslunch van 6 oktober jl. was het tijd om stil te staan bij de vraag hoe we het traject ‘Anders verantwoorden’ dit schooljaar vormgeven. Uiteraard blijven reflecteren en leren hierbij ook voor ons twee sleutelwoorden. Daarom hebben we eerst een aantal deelnemers gebeld met de vraag hoe ze de lunch en reflectiegesprekken met collega's hebben ervaren. We horen vooral positieve geluiden over de sfeer en organisatie:


"Leuk en heel ontspannen, laagdrempelig, lunchen moet je toch."

"Leuk dat je ingedeeld wordt en andere scholen leert kennen."

"Ik had het idee dat iedereen blij en nieuwsgierig binnenkwam. Er was dit keer meer respons."


Het laatste werd door meer mensen zo ervaren in de gesprekken:

"Dit keer meer en betere uitwisseling dan eerdere keren o.a. door het fysiek bij elkaar zijn. Echt met elkaar aan tafel."

"Waardevol, want je ziet in je eigen bubbel alleen wat niet goed gaat. Zo met elkaar praten biedt herkenning."

"Heel leuk en prettige manier om tijdens een lunch in gesprek te gaan met andere scholen over ondersteuning op school."Brainstormsessie 16 januari

Naast de input uit de telefoongesprekken gaan we voor het vervolg dit schooljaar graag in gesprek met vertegenwoordigers uit scholen. We organiseren hiervoor op 16 januari a.s. van 14.30-16.30 uur een brainstormsessie, samen met Thom Verheggen.


Ben je school(locatie)leider of ondersteuningscoördinator en heb je zin om hieraan mee te doen? Onderaan dit artikel is terug te vinden waar je je kunt aanmelden. In februari 2023 komen we met de eerste uitwerking en een aankondiging over hoe het verantwoorden én vooral het delen hiervan er dit schooljaar uit gaat zien.


Meer informatie of aanmelden?
Voor meer informatie of om je aan te melden voor de brainstormsessie van 16 januari 2023 kun je terecht bij Annemarie Rodenburg of Marijke Terwisscha van Scheltinga, [email protected].