Meld u aan voor Visio ervaringsmiddag op 12 november

donderdag 01 nov

Beste begeleider passend onderwijs en ondersteuningscoördinator,

Graag nodigen wij u uit voor een ervaringsmiddag van Visio Onderwijs.
Deze middag was in principe specifiek bedoeld voor de bpo’ers, maar we stellen het nu ook open voor ondersteuningscoördinatoren om ervoor te zorgen dat meer professionals bekend worden met deze doelgroep leerlingen.

Datum: maandagmiddag 12 november

Tijdstip: 13.00-17.00 uur

Locatie: Heindijk 4, 3079 PM Rotterdam

 

Wat gaan we doen?
Visio Onderwijs en Koers VO hebben met elkaar deze middag voorbereid, waarin u zelf ervaart welke rol een visuele beperking speelt in het volgen van onderwijs. Natuurlijk is er kort aandacht voor Visio Onderwijs, school en AOB, en wat zij kunnen bieden. Daarnaast deelt een ervaringsdeskundige haar verhaal. Ook is er een orthoptist die vertelt over de diversiteit aan oogaandoeningen binnen de doelgroep.

U krijgt een rondleiding door de school. Daarna kunt u kiezen uit verschillende activiteiten om zelf te ervaren hoe het is om een visuele beperking te hebben en onderwijs te volgen. Zo heeft u de mogelijkheid om een gymles te ervaren, u kunt ervaren hoe het is om een Cerebraal Visuele Stoornis (cvi)* te hebben, of u kunt een schoolsituatie ervaren in een lokaal met verschillende opstellingen van hulpmiddelen.

Meld u aan
U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst tot uiterlijk vrijdag 2 november. Ga naar: het aanmeldformulier op de website van Koers VO. Maximaal 30 personen kunnen aan deze middag deelnemen.

We verwelkomen u graag 12 november!

De voorbereidingsgroep,
Robin Lammens – Visio
Peggy Olthof en Lydia Taihuttu – bureau Koers VO


*
bij CVI is er niets mis met de ogen, maar is er een stoornis in hoe de visuele informatie wordt verwerkt in de hersenen. Hierdoor ontstaan vaak problemen bij het interpreteren van visuele informatie en het richten van de visuele aandacht.

N.B. Parkeren in de omgeving van Heindijk is gratis; er is ruim voldoende parkeerplek in de buurt.