Voorstelling Puberbrein - voor OOP

nov.
28
  • Tijd 15:00 uur
  • Locatie Isala Theater, Stadsplein 5, Capelle a/d IJssel

‘Een oogje in het zeil houden’

Waarom doen pubers zoals ze doen? Waarom komen ze te laat? Waarom ruimen ze hun rommel niet op? Waarom doen ze zo onvoorzichtig (vaak jongens)? Waarom appen ze zo onaardig over elkaar (vaak meisjes)? Waarom beginnen ze steeds discussies?Aletta Smits geeft op humoristische wijze antwoord op deze en veel meer vragen over pubers en hun puberbrein. ​Dr. Aletta Smits studeerde psychologie en ICT. Naast haar presentaties en voorstellingen werkt ze als docent en onderzoeker bij de Hogeschool Utrecht. Eigenlijk wilde ze cabaretier worden, maar ze kan niet zingen. Dat is maar goed ook want optreden op scholen en in theaters is mooi werk en ze prijst zich gelukkig elke keer als ze mag vertellen over pubers.Programma

14.45 – 15.00 uur Inloop

15.00 – 16.30 uur Voorstelling

16.30 – 17.00 uur Gelegenheid om elkaar te ontmoeten met koffie/thee/fris en iets lekkers.
Ook heb je gelegenheid om Aletta persoonlijk een vraag te stellen.

17.00 uur Einde


Voor wie is deze voorstelling?

We denken aan bijvoorbeeld conciërges, medewerkers verzuim (verzuimcoördinatoren), schoolloopbaancoaches, pedagogische toezichthouders, collega’s bij de recepties en de leerlingadministratie, afdelingsassistenten, bibliotheekmedewerkers, EHBO’ers, enz. Kortom al die mensen in de school die buiten de lessen om zorgen dat alles loopt.


Waarom deze voorstelling?

De voorstelling is onderdeel van de campagne Oog voor jou. Hierin hebben we aandacht voor aanwezigheid van leerlingen en hopen daarmee zorgelijk schoolverzuim te voorkomen. Juist OOP zijn vaak personen die in de (wandel)gangen en vrije ruimtes een waardevol oogje in het zeil houden en daarmee veel kunnen betekenen voor leerlingen. Misschien net dat zetje kunnen geven dat ze naar school blijven komen.


Interesse?

Meld je dan uiterlijk 21 november aan via deze link